keskiviikko 14. syyskuuta 2011

Yöliikennettä

Yöt ovat mielenkiintoisia aikoja. Meillä ainakin liikennettä on enemmän kuin rautatieasemalle - ainakin enemmän kuin Vaasan rautatieasemalla. Yritä siinä itse saada levätyksi, kun sängystä löytyy ainakin yksi lapsi poikittain, kissa tyynyltä ja yksivuotias ilmoittelee pinnasängystään tasaisin väliajoin olemassaolostaan, nousemalla ylös ja kirkaisemalla. Ihan vaan tarkistaakseen, että on turvallista jatkaa uniaan, kun äiti, jos ei nyt aina nouse ylös niin ainakin joka kerta reagoi. Kissa ja herra 5-v poikittainnukkuja ei tietenkään kutsuhuudoista hätkähdäkkään.
Jossain vaiheessa, joka yö, viisivuotias putoo sängystä ja a) joko kiipeää takaisin samalla yrittäen asetella peittoaan ja kahta tyynyään sänkyyn uudestaan tai b) muuttaa omaan sänkyynsä loppuyöksi. Muuttovaiheessa mukaan otetaan Irjo-nalle, joka on samaa kokoa kuin lapsi, pari tyynyn alla olevaa Tatu ja Patu kirjaa, muutama leikkiauto sängyn jalkopäästä ja tietenkin oma tyynyt ja peitto. Koska muuttokuorma on varsin iso, on hyvä jos äiti auttaa siirrossa.
Hetken rauha ennen kuin kissa haluaa ulos ja/tai ruokaa. Yleensä tyydyn työntämään herran huoneen oven toiselle puolelle, mutta mitä se auttaa kun kissan naukuna on suht kova. Ei muutakuin katti ulos ja kukaan muu ei tähänkään ääntelyyn reagoi...
Seuraavaksi alkaa vessassajuoksu. Ensiksi neiti 12 v ja sen perään neiti 8 v. Erityisesti nuorempi tapaus kuullostaa joka yö siltä, kun hän samalla liikuttelisi mukanaan dinosauruslaumaa. Tosin hän on niin unessa siinä vaiheessa, että pitää kuulostella, ettei hän vahingossa kävele ulko-ovesta ulos viinimarjapensaiden taakse yöasioille.
Niin ja kaikessa tässä mieheni on linnoittautunut perähuoneeseen, jotta saisi nukkua rauhassa. Se hänelle suotakoon, hän kun tulee töistä pääsäätöisesti puolenyön aikaan, joten untahan hän tarvitsee. Niin ja tietenkin herään myös hänen tulemiseen ja iltapuuhiinsa.
Mutta saan syyttää asiasta vaan itseäni, minun pitäisi hankkia korvatulpat. Mutta miten minä sitten voi rauhassa nukkua, kun en tiedä mitä talossani tapahtuu ;-)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti