sunnuntai 18. syyskuuta 2011

Synttäreiden järjestäminen

Meidän talossa on synttäreitä tasaisesti. Nyt on neiti kasiveen vuoro eli pian neiti on ysivee! Tosi hienoa. Nyt pitäisi järkätä juhlat. Ja tässä iässähän ei riitä yhdet bileet, vaan pirskeet on järjestettävä erikseen luokkakavereille ja sitten sukulaisille ja kummeille. Onneksi tässä selvitään vielä kahdella eri kerralla. Vanhimmalle neitille pitää olla erikseen luokkakaverit, voimistelukaverit, sukulaiset ja sitten vielä osa jengistä pitää jakaa kielen mukaan eli molemmille kotimaisille omat juhlat.
Tosin koetin jossain vaiheessa yhdistää sukulaiset ja kaverit. Tietyllä tavalla se oli aika näppärää. Sukulaiset juoksivat lasten perässä ympäri kotia ja pihamaata ja minä keitin kahvia, tarjoilin mehua ja leikkasin kakkua. Ihan mukavaa, mutta seurustelun kannalta aika nollatulos. En ole tosin kysynyt mitä isovanhemmat menosta pitivät ;-)
Meidän synttärit lienee aika standardikamaa. Ei mitään ylimääräisiä ohjelmanumeroita eikä palkattuja viihdyttäjiä. Menoa tuntuu riittävän muutenkin. Tosin nyt neiti 12 v järjesti kaverisynttärit kasiveelle ja täytyy myöntää, että lapsilla oli todella hauskaa. Ehkä idean voisi tuotteistaa, mutta en tiedä olisiko se järjestäville tytöille enää niin kivaa. Joka tapauksessa kaunis kiitos loistavasti järjestetyistä pikkuihmisten juhlista.
Siivota koetan aina ennen kemuja. Tosin en tiedä miksi, koska kaikki jotka lasten synttäreitä ovat järjestäneet tietävät, että putsausta tarvitaan vasta jälkikäteen. Mutta kai se on jokin opittu tai selkärankaan iskostettu järjestelmä, että koetetaan saada ainakin jonkinlainen illusio siisteydestä aikaiseksi.
Tässäkin asiassa periaatteni on, ettei liikoja vaatimuksia, koska ei niihin päästä ja toisaalta jos päästäisiinkin, eivät ne kauaa pidä. Siivoamisen osalta olen jo kauan ihmetellyt sukupuolten eri käsitystä asiasta. Siis siitä miten sen tehdään ja mitä pitää siivota. Olen miettinyt, että onko naiset ja miehet varustettu erilaisella näkökyvyllä, koska asiat jotka vaivaavat minua eivät tunnu hetkauttavat miestäni. Hän voi aivan tyytväisenä väistellä lattialla olevia vaatekasoja, mutta takan tuhkaluukku pitää ehdottomasti tyhjätä.
Ei ole vain yksi kerta kun on pitänyt siivota meidän talo ennen juhlia, niin hän on lähtenyt siivoamaan autokatosta ja/tai ulkovarastoa. Voihan se olla, että en vieraiden saapuessa huomaa, että osa heistä nauttii kahvinsa ja kakkunsa autokatoksessa. Joten lienee parasta, että sielläkin on järjestys kohdallaan. Tai mieheni pelikampekaapissa. Todennäköisyys, että sen sisältöä tutkitaan seurustelun lomassa, on tietenkin olemassa.
Mutta kuten kaikki tiedätte, minun katsatokantani asiassa ei ole sen perustelumpi kuin miehenikään, joten kuten ukkivainaa sanoi "tehköön kukin makkaran mieleisekseen". Tärkeintä on, että vieraat viihtyvät ja olo on illalla kaikilla tyytyväinen. Ei muuta kuin juhlimaan :-)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti