perjantai 16. syyskuuta 2011

Vauvan sukupuolen selvittäminen

Euroopan neuvoston tasa-arvokomitea esitää, ettei vanhemmille kerrottaisi tulevan lapsen sukupuolta. Tämä siksi, että suosituksella pyrittäisiin estämään valikoivat abortit. Ihan vaan perustietona, että Euroopan neuvosto on vanhin ja laajin polittiinen yhteistyö- ja ihmisoikeusjärjestö. Jäseniä siinä on 47 eli käytännössä melkein koko Eurooppa Atlantilta Uralille.
Valikoivat abortit eli sukupuolen perusteella tehtävät abortit ovat tasa-arvokomitean raportin mukaan ongelma neljässä neuvoston jäsenmaassa: Albaniassa, Armeniassa, Azerbaidzanissa ja Georgiassa. Tästä johtuen siis kaikille neuvoston jäsenmaille ollaan esittämässä edellä mainittua suositusta.
Mikäli suositus hyväksytään, koskee se myös Suomea. Toki kyseessä on vain suositus, mutta koska Suomi on ns. mallioppilas useimissa asioissa, niin varmaan tätäkin ohjetta pyrittäisiin noudattamaan.
Onko tässä mitään järkeä? Se että edellä mainituissa valtiossa syntyy enemmän poikia kuin tyttöjä eli tyttölapsia abortoidaan kyseisissä maissa, ei saisi vaikuttaa Suomen periaatteisiin. Oltiin nyt sitten mitä mieltä tahansa vauvan sukupuolen kertomisesta vanhemmille etukäteen, niin peruste kertomatta jättämiselle, ei voi olla Albanian tilanne asiassa.
Toivoa sopii, että tätä suositusta ei Suomessa pyritä noudattamaan, vaan luotetaan vanhempien harkintaa siitä miksi he haluavat tietää lapsensa sukupuolen etukäteen. Sillä perusteet asiassa tuskin ovat lähelläkään georgilaisten naisten ajatuksia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti