perjantai 16. syyskuuta 2011

Rikesakko ja kaukalopallo

Mieheni sai sakot siitä, ettei käyttänyt turvavyötä. Hän oli lähdössä ruokakaupasta ja kurvannut kotiin vievälle pääsuoralle kun poliisipartio pysäytti hänet. Ennen pysähtymistään hän ehti napsauttaa turvavyön kiinni. Mutta ei se enää auttanut, nähty mikä nähty.
Ei tässä vielä mitään, mutta partio joka herran pysäytti koostui samoista kavereista, joiden kanssa hän oli hetki aiemmin käynyt pelaamassa kaukalopalloa. Mieheni oli harjoituksista suunnistanut kauppaan ja poliisit töihin. Siinäpähän tuijottelivat toisiaan hieman hämillään.
Mieheni supliikkikaverina koetti selittää, että ehkä tällä kertaa pääsisi huomautuksella. Sinipukuiset miettivät tilannetta ja ratkaisivat sen niin, että toisesta partiosta kaveri, joka ei ollut pelaamassa, tuli ja kirjoitti sakot.
Kuuntelin mieheni kertomusta ja totesin kysyvästi, että "niin, mitä sitten?". Sitä vaan, että olihan se nolo tilanne ja ei hänen olisi pitänyt saada sakkoja.
"Eikö?", kysyin, "etkö nyt kuitenkin ajanut ilman turvavyötä". "Ajoin, ajoin, mutta ei kai niillä nyt mitään valokuvaa asiasta ole".
"Ei varmaankaan, mutta etkö ajanut ilman turvavyötä", toistin tuntien itseni hieman typeräksi, kun en nähnyt tilanteen ongelmaa.
"No, joo ajoin, ehkä olet oikeassa. Mutta minä en ainakaan maksa kaukalopallon kausimaksua. Kärsiköön sen nahoissaan", totesi mieheni ja lopetti keskustelun ymmärtämättömän vaimonsa kanssa siihen.
Minulle jäi vieläkin epäselväksi miten kausimaksu ja rikesakko liittyvät toisiinsa, mutta ehkä se tässä vielä selviää ;-)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti