sunnuntai 20. tammikuuta 2013

Kun kuolen...

Toivon, että se tapahtuu vanhana ja elämää nähneenä. Toivon, että kaikki neljä lastani ovat minua saattamassa. En halua enää haudata yhtään lastani, ennen itseäni. Toivon, että he ovat keskenään ylimpiä ystäviä. Toivon, että he tukevat toisiaan eivätkä riitele maallisesta jälkeenjättämästäni omaisuudesta. Toivon, että he näkevät äitinsä eläneen tyytyväisenä. Toivon, että he kokevat minun olleen oikeudenmukainen ja rakastavainen. Toivon, että he surunsa keskeltä näkevät, että minä olin elämääni tyytyväinen.

Toivon, että he ovat oppineet arvostamaan elämää ja rakastamaan vilpittömästi. Toivon, että he ymmärtävät, että tärkeintä on ihmisten väliset suhteet, ei maallinen mammona. Toivon, että he ovat löytäneet oman tiensä ja ovat onnellisia tekemissään. Toivon, että he arvostavat toisia ihmisiä. Ennen kaikkea toivon heidän arvostavan itseään. Toivon, että vaikka maailma ei aina näytä parhainta puoltaan, he osaavat suhtautua asioihin asioina, ei elämän muuttamattomina totuuksina.Toivon, että he näkevät käynnissä olevan hetken hyvyyden.

Toivon, että he näkevät ihmiset tekojen takana. Vaikka heitä loukataan ja kohdellaan kaltoin, toivon että heille antamani juuret kannattelevat heitä elämän tuulissa. Toivon, että he näkevät, jokaisen ihmisen ainutlaatuisen, ennen kaikkea itsensä. Toivon, että he osaavat lähteä ihmissuhteesta, joka kuluttaa enemmän kuin antaa. Toivon, että he eivät kadota itseään, jonkun toisen ihmisen varjossa.

Toivon, että he osaavat elää hetkessä ja ymmärtävät valintojensa vaikutuksen. Toivon, että he ovat valinneet itselleen oikean tien. Jos se on ollut väärä, toivon, että he ovat sen korjanneet ja oppineet siitä. Toivon, että he eivät tahallisesti loukkaa ketään. Ettei heidän itsentuntonsa olisi kiinni, muiden ihmisten alistamisesta. Toivon, että he tunnistavat tämän piirteen muissa ihmisissä ja osaavat kohota sen yläpuolelle.

Toivon, että he yhdessä toisiaan tukien kantavat arkkuni. Toivon, että heillä ei ole kenenkään kanssa anteeksiantamattomia asioita kesken. Toivon, että he yhdessä sytyttävät kynttilän muistolleni ja kyynelten keskeltä näkevät kaiken sen kauneuden mitä elämä tuo tullessaan.





1 kommentti: